نیاز کودکان در دنیای جدید متاورس
از آنجایی که مفهوم متاورس خود هنوز در حال رشد است، چندین تعریف برای توصیف آن وجود دارد. به عبارت ساده، متاورس یک قلمروی دیجیتالی است که به انسان ها اجازه تعامل با افراد دیگر یا شخصیت های دیجیتالی (مجازی) در قالب آواتارها برای برقراری ارتباط، همکاری، انجام بازی، رسیدگی به امور کاری و تجاری، یا معاشرت را می دهد.
احتمالا با دیدن این فیلم و بازسازی دنیای آینده نه چندان دور، احساساتی از قبیل ترس، شگفتی و هیجان و … را تجربه می کنید. با وجود تمامی این احساسات ما کار خاصی برای وقوع و یا عدم وقوع و یا به تاخیر انداختن این تغییرات نمی توانیم انجام بدهیم تا زمانی به دست بیاوریم و آمادگی بیشتری کسب کنیم. پس بهتر است با فکر کردن به آن و تصور هر چه بیشتر مدل دنیای آینده، روابط، اقتصاد و … خودمان را آماده کنیم.
اما در حوزه والدگری و فرزند پروری چطور مایی که خود شناخت دقیقی از آن نداریم و هنوز وضعیت احساسات و برخورد خودمان با این پدیده ها مشخص نیست، بچه ها را برای این آینده آماده کنیم؟
.
فکر اینکه برو فلان درس رو بخون، فلان دانشگاه رو برو، فلان شغل رو بگیر، هیچ کاربردی در دنیایی که مرز خیال و واقعیت تا این حد برداشته شده است ندارد.
، مشاغلی ایجاده شده است که حتی الان در مخیله ما نمی گنجد و حتی بسیاری از شغلها در آیندهای نزدیک منقرض خواهند شد.
در دنیایی که نابرابری اجتماعی جای بسیاری از مساله های فعلی را خواهد گرفت و یا مساله سرگرم کردن آدمها از مهمترین دغدغه های دولتها خواهد شد، درک ما از زندگی چقدر با درک کودکانمان از زندگی مشابهت خواهد داشت؟
کدام مکان انتخاب بهتری برای زندگی کودکم خواهد بود؟
جایی از دنیا که مردم در دنیای واقعی مشکل دسترسی به آب تمیز دارند و یا در جایی از دنیا که بچهها با مشکلات روانی ناشی از زندگی در دنیای غیر واقعی دست و پنجه نرم میکنند؟
تربیت بچهها چطور؟ مغز انسان که از لحاظ تکاملی حتی الان تلویزیون را هم نمیتواند زیر دو سال تحمل کند و روی رشد مغزاثر منفی میگذارد، چطور آدم ها دو دنیای موازی را اداره کنند؟ چطور از سلامت روان و روابطشان محافظت کنند؟ مباحثی مثل آموزش، رسانه، مرزهای سیاسی چه می شود؟
آیا هوشمندانه تر نیست که به نیازهای امروز کودکان دوباره نگاهی بیاندازیم و در حوزه تربیت و آموزش ابزارهای دقیق تر وقابل اعتماد تری را برای مواجه با دنیای ناشناخته آینده، مانند قدرت انتخاب گری، انعطاف پذیری، تاب آوری و… را در اختیار کودکان قرار بدهیم؟
دیدگاهتان را بنویسید